Hewikut Standard Kvarts Epoxybelægning

Stacks Image 1606
Anvendelsesområder for Standard Kvarts Epoxybelægning
Standard Kvarts Epoxygulve er et 2-lags gulv, som er beregnet til brug i industri og erhvervsbyggeri hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig stilles krav til en god modstandsdygtighed mod kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed, rengøringsvenlighed og hygiejne.
Standard Kvarts Epoxygulve er en 2-lags pigmenteret epoxybelægning tilsat kvartssand, som giver en skridhæmmende overflade.


Velegnet til:
- Lager / køregange
- Hangarer - Værksted / produktion
- Fødevareindustri
- Varemodtagelser / ramper m.m


Systembeskrivelse for Standard Kvarts Epoxybelægning
Standard kvarts er en fugefri epoxybelægning til gulve i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af et underlag af klar epoxy som strøs til mætning med tørret, velgraderet kvartssand og derefter forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent pigmenteret epoxy. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 1 til 2 mm. Standard kvarts kan leveres forskellige grader af skridsikkerhed. Standardfarve er RAL 7040. Specialfarver kan leveres på forespørgsel.

Egenskaber
Kemiske:
Standard kvarts giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt velegnet hvor der forekommer påvirkninger fra olie, fedt, opløsningsmidler etc., men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Standard kvarts har generelt meget gode mekaniske egenskaber og er meget slidstærk.

Termiske:
Standard kvarts har på baggrund af sin opbygning og tykkelse begrænset eller ingen modstandsdygtighed overfor termiske chok som følge af damprensning og brug af skiftevis varmt og koldt vand. Max temperatur er 70 grader.

Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget må ikke overstige 4% (>85% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og findele. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerende vaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for at opnå optimal vedhæftning for epoxybelægningen.


Opbygning og udbudstekst for Standard Kvarts Epoxybelægning
Pigmenteret epoxybelægning med skridhæmmende overflade:
Slibning med diamantsliber tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af Hewikut Primer, påstrøget kvarts
Finslibning
Udlægning af Hewikut Topcoat, let nopret
Skridhæmmende overflade
Farve: Standard RAL 7040
Lagtykkelse: 1,0 – 2,0 mmHewikut Allround Kvarts Epoxybelægning

Stacks Image 1604
Anvendelsesområder for Allround Kvarts Epoxygulve
Allround Kvarts Epoxygulve er et 3-lags gulv, som er beregnet til brug i industri og erhvervsbyggeri hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig sættes krav til god modstandsdygtighed overfor kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed, rengøringsvenlighed og hygiejne.
Allround Kvarts Epoxygulve er en 3-lags pigmenteret epoxybelægning tilsat kvartssand, som giver en skridhæmmende overflade.


Velegnet til:
- Lager / køregange
- Parkeringshuse
- Værksted / produktion
- Næringsmiddelindustri
- Varemodtagelser / ramper m.m.

Systembeskrivelse for Allround Kvarts Epoxygulve
Allround kvarts er et fugefrit belægningssystem for gulv i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af et underlag med selvudjævnende epoxy som strøs til mætning med tørret, velgraderet kvarts- eller specialsand (Dynagrip), og derefter forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent epoxy. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 2 til 4 mm. Allround kvarts leveres i standardfarven RAL 7040 og med forskellige grader af skridsikkerhed. Specialfarver kan leveres på forespørgsel.

Egenskaber
Kemiske:
Allroundkvarts giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt godt egnet hvor der forekommer påvirkninger fra olie, fedt, opløsningsmidler etc., men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Allround kvarts har generelt meget gode mekaniske egenskaber og er meget slidstærk. Belægningen leveres i flere varianter m.h.t. hårdhed/elasticitet, og kan ved brug af specialsand (Dynagrip) som tilsætningsmateriale opnå ekstrem god slidstyrke.

Termiske:
Allround kvarts har på baggrund af sin opbygning og tykkelse begrænset eller ingen modstandsdygtighed overfor termiske chok som følge af damprensning og brug af skiftevis varmt og koldt vand. Max temperatur er 70 grader. 

Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget skal ikke overstige 4% (>85% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og findele. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerendevaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for opnåelse af optimal vedhæftning for epoxybelægningen.

Opbygning og udbudstekst for Allround Kvarts Epoxybelægning
Pigmenteret epoxybelægning med skridhæmmende overflade 3-lags:
Slibning med diamantsliber tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af Hewikut Primer, påstrøet kvarts
Slibning efter behov
Udlægning af Hewikut Topcoat, påstrøning af naturkvarts
Finslibning
Udlægning af Hewikut Topcoat, let nopret overflade

Farve: Standard RAL 7040
Lagtykkelse: Standard 2,0 – 4,0 mmHewikut Colour Kvarts Epoxybelægning

Stacks Image 1564
Anvendelsesområder for Colour Kvarts Epoxygulve
Colour Kvarts Epoxygulve er et 3-lags gulv, som bruges i industri- og erhvervsbyggeri, hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig sættes krav til æstetiske og dekorative gulvflader med god modstandsdygtighed mod kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed og hygiejne.
Epoxybelægningen tilsættes farvet kvartssand, som giver en flot æstetisk skrid hæmmende overflade.

Velegnet til:
- Udstillingslokaler / messehaller
- Proces / næringsmiddelindustri
- Produktion
- Farmaceutisk industri
- Elektronikindustri
- Grafisk industri
- Butikker/indkøbscentre

Systembeskrivelse for Colour Kvarts Epoxybelægning
Colour Kvarts er en fugefri epoxybelægning for gulve i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af farvet velgraderet kvartssand, iblandet et klart (transparent) epoxybindemiddel som forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent klar toplak. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 2 til 3 mm. Colour Kvarts leveres i en række farve-kombinationer og med forskellige grader af skridsikkerhed.

Egenskaber
Kemiske:
Colour Kvarts giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt godt egnet hvor der forekommer påvirkninger fra alkalier, olie, fedt og opløsningsmidler, men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Colour Kvarts har generelt meget gode mekaniske egenskaber mod slag og stød og er meget slidstærk.

Termiske:
Colour Kvarts har på baggrund af sin opbygning og tykkelse begrænset modstandsdygtighed mod termiske chok. Max temperatur 70 grader.


Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget skal ikke overstige 4% (>85% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og finstoffer. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerende vaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for at opnår optimal vedhæftning for epoxybelægningen.

Opbygning og udbudstekst for Allround Kvarts Epoxybelægning
Epoxybelægning med farvet kvarts
Slibning med diamantsliber tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af Hewikut Primer, påstrøet colour kvarts
Slibning efter behov
Udlægning af Hewikut transperant coat, påstrøet colour kvarts
Finslibning
Udlægning af Hewikut Topcoat transparent med høj UV stabilitet
Farve: Standard farveblanding 2214 eller 2218 (Se DKicolour system 20 fra Stonewalk for andre farver)
Lagtykkelse: 2,0 – 4,0 mm


"Se DKicolour system 20 fra Stonewalk for andre farver"Hewikut Compakt Epoxygulve

Stacks Image 1566
Anvendelse for Compakt Epoxygulv
Compakt Epoxygulve bruges i industri og levnedsmiddelindustrien, hvor der ønskes fugefri, slidstærke og dekorative gulvflader med god modstandsdygtighed mod kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.v.) samt vandtæthed og hygiejne. Den maskinglittede overflade giver en speciel god overflade med en flot finish.

Velegnet til:
- Lager
- Proces-/næringsindustrien
- Farmaceutisk industri
- Elektronikindustrien
- Grafisk industri
- Udstillingslokaler/messehaller


Systembeskrivelse for Compakt Epoxygulvbelægning
Compakt Epoxygulv er en fugefri epoxybelægning til gulve i industri- og næringsbyggeri. Systemet er en maskinglattet belægning som består af farvet, velgraderet kvartssand, iblandet en klar transparent epoxybindemiddel som forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent klar toplak. Belægningssystemet udlægges flydende i lagtykkelse fra 2,5-3,0 mm. Compakt Epoxygulve kan leveres i en række forskellige farvekombinationer


Egenskaber
Kemiske:
Compakt Epoxygulv giver en vandtæt, fugefri flade med god modstand mod mange kemikalier. Belægningen er specielt velegnet hvor der forekommer påvirkninger fra alkalier, olie, fedt og opløsningsmidler, men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Compakt Epoxygulv har generelt gode mekaniske egenskaber mod slag og stød, og er meget slidstærke.

Termiske:
Compakt Epoxygulv har med baggrund i sin opbygning og tykkelse begrænset modstandsdygtighed mod termiske chok og ekstreme temperaturpåvirkninger i områder hvor damp-rengøring er normal praksis.


Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægning
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget må ikke overstige 4% (<85% RF) . Betonen slibes eller slyngrenses. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med en emulgerende vaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændigt for at opnå optimal vedhæftning for Compakt Epoxybelægning.Opbygning og udbudstekst for Compakt Epoxybelægning
Kompakt epoxybelægning med glittet overflade 3-lags:
Slibning med diamantsliber tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af Hewikut Primer, afsandet med indfarvet kvartssand
Slibning efter behov
Udlægning af Hewikut Basecoat blandet med kompaktmel og indfarvet kvartssand
Kompaktering af belægning med glittemaskine
Udlægning af Hewikut Topcoat, mat

Farve: Standard farveblanding 3214. (Se DKicolour system 30 fra Stonewalk for andre farver)
Lagtykkelse: 2,5 – 3,0 mm"Se DKicolour system 30 fra Stonewalk for andre farver"Hewikut Glat Epoxybelægning

Stacks Image 1594
Anvendelsesområder for Hewikut Glat Epoxybelægning
Hewikut Glat Epoxygulve er et 2-lags gulv, som er beregnet til brug i industri og erhvervsbyggeri hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig stilles krav til en god modstandsdygtighed mod kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed, rengøringsvenlighed og hygiejne.
Hewikut Glat Epoxygulve er en 2-lags pigmenteret epoxybelægning tilsat kvartssand, som afsluttes med en Hewikut Topcoat der udlægges med en tandspartel for at give en glat overflade.


Velegnet til:
- Udstillingslokaler
- Butikslokaler
- Fødevareindustri

Systembeskrivelse for Hewikut Glat Epoxybelægning
Hewikut Glat epoxybelægning er en fugefri epoxybelægning til gulve i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af et underlag af klar epoxy som strøs til mætning med tørret, velgraderet kvartssand og derefter forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent pigmenteret epoxy. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 1 til 1,5 mm. Hewikut Glat Epoxybelægning leveres i standardfarven 7040. Specialfarver kan leveres på forespørgsel.

Egenskaber
Kemiske:
Hewikut Glat Epoxybelægning giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt velegnet hvor der forekommer påvirkninger fra olie, fedt, opløsningsmidler etc., men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Hewikut Glat Epoxybelægning har generelt meget gode mekaniske egenskaber og er meget slidstærk.

Termiske:
Hewikut Glat Epoxybelægning har på baggrund af sin opbygning og tykkelse begrænset eller ingen modstandsdygtighed overfor termiske chok som følge af damprensning og brug af skiftevis varmt og koldt vand. Max temperatur er 70 grader.

Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget må ikke overstige 4% (>85% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og findele. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerende vaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for at opnå optimal vedhæftning for epoxybelægningen.


Opbygning og udbudstekst for Hewikut Glat Epoxybelægning
Pigmenteret epoxybelægning med glat overflade:
Slibning med diamantsliber tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af Hewikut Primer, iblandet kvarts
Finslibning
Udlægning af Hewikut Topcoat med tandspartel
Glat overflade
Farve: Standard RAL 7040
Lagtykkelse: 1,0 – 1,5 mmHewikut Epoxy tyndbelægning

Stacks Image 1568
Anvendelsesområder for Epoxy tyndbelægning
Epoxy tyndbelægning er en belægning som enten spartles eller rulles ud. Belægningen er beregnet til brug i industri- og erhvervsbyggeri, hvor man har områder der er udsat for mindre belastning.

Velegnet til:
- Teknikum
- Kældergange
- Lagerrum med lidt trafik

Systembeskrivelse for Epoxy tyndbelægning
Epoxy tyndbelægning består af et underlag med en selvudjævnende epoxy primer. Underlaget forsegles med en tynd epoxybelægning som først spartles ud og herefter rulles over. Belægningen har en tykkelse på 3-5oo my.

Krav til underlag og forbehandling for Epoxy tyndbelægning
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget må ikke overstige 4% (>85% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og findele. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerende vaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for at opnå optimal vedhæftning for epoxybelægningen.

Opbygning og udbudstekst for Epoxy tyndbelægning
Epoxy tyndbelægning
Slibning med diamantsliber tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af Hewikut Primer, iblandet sand
Udlægning af Hewikut Topcoat, spartel/rul
Farve: Standard RAL 7040
Lagtykkelse: 300-500 myHewikut PU Screed

Stacks Image 1596
Anvendelsesområder for Hewikut PU Screed
PU-SCREED har meget gode mekaniske egenskaber mod slag, stød, og er meget slidstærk. PU-SCREED er specielt egnet for områder med stor kemisk, termisk og mekanisk belastning som fødevareindustri, kemisk industri og procesindustri. Benyttes hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulvflader med god modstandsdygtighed samt vandtæthed og god hygiejne. PU-SCREED er en Polyurethan mørtelbelægning.

Velegnet til:
- Fødevareindustri
- Kemisk industri
- Procesindustri
- Industrikøkken
- Værksteder

Systembeskrivelse for Hewikut PU Screed
PU-SCREED er en vandbaseret polyurethan mørtelbelægning for gulve i industribyggeri i aggressive miljøer. Belægningen er meget slidstærk og tåler høje temperaturbelastninger og er meget resistent i forhold til kemikalier. PU-SCREED giver en mat, glat og fugefri overflade. Leveres i standardfarverne RAL 1006 eller 7037.

Egenskaber
Kemiske:
PU-SCREED giver vandtætte, fugefri flader med god bestandighed overfor mange kemikalier. Belægningen er velegnet, hvor der forekommer påvirkninger fra alkalier, olie, fedt og aromatiske og alifatiske opløsningsmidler. Har udmærket resistens mod både uorganiske og organiske syrer.  Nogen af disse kemikalier kan medføre misfarvning uden at dette påvirker belægningens funktionalitet.


Mekaniske:
PU-SCREED har meget gode mekaniske egenskaber mod slag, stød, og er meget slidstærk.


Termiske:
Belægningen har, på baggrund af sin opbygning og kraftige tykkelse, udmærket modstandsdygtighed mod termiske chok som følge af steamrengøring og brug af skiftevis varmt og koldt vand. 4-6mm tåler kortvarigt op til +90°C og 9mm op til 130°C

Krav til underlag og forbehandling for polyurethanbelægningen
Underlaget må være tørt, rent og frit for olie, fedt og andet smuds. Forbehandles med slyngrensning, fræsning eller diamantslibning. PU-SCREED forankres i betongulv 150 mm fra vægge og søjler. Disse skal være 20 mm dybe og 8 mm brede.

Opbygning og udbudstekst for Hewikut PU Screed
Polyurethan mørtelbelægning
Slibning med diamant tilkoblet kraftig støvsuger
Udlægning af PU Screed som mørtelbelægning eller med tandspartel for glat overflade. Forankring i underlag svarende til 3 x tykkelse på færdig belægning.
Evt. afslutning med Hewikut Topcoat for skridsikkerhed.
Farve: Leveres i RAL 1006 eller 7037
Lagtykkelse: 4,0 – 9,0 mmHewikut Topcoating

Anvendelsesområder for Topcoating
Topcoating af eksisterende epoxybelægning.


Velegnet til:
Opfriskning af eksisterende epoxybelægning, som stadig har en god vedhæftning og ikke har områder med store revner eller huller i belægningen.


Systembeskrivelse for Topcoating
Eksisterende epoxybelægning slibes og rulles en gang med en pigmenteret epoxy.


Krav til underlag og forbehandling for Topcoating
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit.


Opbygning og udbudstekst for Topcoating
Topcoating af eksisterende epoxybelægning
Slibning med kopsko
1 x rulning med pigmenteret epoxy
Farve: RAL 7040
Genvej til vores mest anvendte gulvbelægninger