Stacks Image 39193

Din garanti for en professionel udførelse
Kvarts Epoxygulve


Anvendelsesområder for Colour Kvarts Epoxygulve

Colour Kvarts Epoxygulve bruges i industri- og erhvervsbyggeri, hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig sættes krav til æstetiske og dekorative gulvflader med god modstandsdygtighed mod kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed og hygiejne. Epoxybelægningen tilsættes farvet kvartssand, som giver en flot æstetisk skridsikker overflade.
- Udstillingslokaler / messehaller
- Proces / næringsmiddelindustri
- Produktion
- Farmaceutisk industri
- Elektronikindustri
- Grafisk industri
- Butikker/indkøbscentre

Systembeskrivelse for Colour Kvarts Epoxybelægning
Colour Kvarts er en fugefri epoxybelægning for gulve i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af farvet velgraderet kvartssand, iblandet et klart (transparent) epoxybindemiddel som forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent klar toplak. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 2 til 3 mm. Colour Kvarts leveres i en række farve-kombinationer og med forskellige grader af skridsikkerhed.

Egenskaber

Kemiske:
Colour Kvarts giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt godt egnet hvor der forekommer påvirkninger fra alkalier, olie, fedt og opløsningsmidler, men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Colour Kvarts har generelt meget gode mekaniske egenskaber mod slag og stød og er meget slidstærk.

Termiske:
Colour Kvarts har på baggrund af sin opbygning og tykkelse begrænset modstandsdygtighed mod termiske chok. Max temperatur 60 grader.

Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget skal ikke overstige 4-5% (>97% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og finstoffer. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerende vaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for at opnår optimal vedhæftning for epoxybelægningen.

Opbygning af Colour Kvarts Epoxybelægning
Primer: EP-P 200 strøet med ufarvet kvarts
Mellemlag: EP-B 400C strøet med farvet kvarts
Toplag: EP-B 710X
Anvendelsesområder for Standard Kvarts Epoxybelægning

Standard Kvarts Epoxygulve er beregnet til brug i industri og erhvervsbyggeri hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig krav til god modstandsdygtighed mod kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed, rengøringsvenlighed og hygiejne. Standard Kvarts Epoxygulve er en
2-lags pigmenteret epoxybelægning tilsat kvartssand, som giver en skridhæmmende overflade. Velegnet til:
- Lager / køregange
- Hangarer - Værksted / produktion
- Fødevareindustri
- Varemodtagelser / ramper m.m

Systembeskrivelse for Standard Kvarts Epoxybelægning
Standard kvarts er en fugefri epoxybelægning til gulve i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af et underlag af klar epoxy som strøs til mætning med tørret, velgraderet kvartssand og derefter forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent pigmenteret epoxy. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 1 til 2 mm. Standard kvarts leveres i 10 standardfarver og med forskellige grader af skridsikkerhed. Specialfarver kan leveres på forespørgsel.

Egenskaber

Kemiske:
Standard kvarts giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt velegnet hvor der forekommer påvirkninger fra olie, fedt, opløsningsmidler etc., men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Standard kvarts har generelt meget gode mekaniske egenskaber og er meget slidstærk.

Termiske:
Standard kvarts har på baggrund af sin opbygning og tykkelse begrænset eller ingen modstandsdygtighed overfor termiske chok som følge af damprensning og brug af skiftevis varmt og koldt vand. Max temperatur er 60 grader.

Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget må ikke overstige 4-5% (>97% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og findele. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerendevaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for at opnå optimal vedhæftning for epoxybelægningen.

Opbygning af Standard Kvarts Epoxybelægning
Primer: EP-P 200 som strøs med ufavet kvarts
Pigmenteret belægning: EP-B 400 C
Anvendelsesområder for Allround Kvarts Epoxygulve
Allround Kvarts Epoxygulve er beregnet til brug i industri og erhvervsbyggeri hvor der ønskes fugefri, slidstærke gulve og samtidig sættes krav til god modstandsdygtighed overfor kemiske og mekaniske belastninger (slag, stød m.m.), samt vandtæthed, rengøringsvenlighed og hygiejne. Allround Kvarts Epoxygulve er en 3-lags pigmenteret epoxybelægning tilsat kvartssand, som giver en skridhæmmende overflade. Velegnet til:
- Lager / køregange
- Parkeringshuse
- Værksted / produktion
- Næringsmiddelindustri
- Varemodtagelser / ramper m.m.

Systembeskrivelse for Allround Kvarts Epoxygulve
Allround kvarts er et fugefrit belægningssystem for gulv i industri- og erhvervsbyggeri. Systemet består af et underlag med selvudjævnende epoxy som strøs til mætning med tørret, velgraderet kvarts- eller specialsand (Dynagrip), og derefter forsegles med en slidstærk og kemikalieresistent epoxy. Belægningssystemet udlægges flydende i lag med tykkelser fra 3 til 7 mm. Allround kvarts leveres i 10 standardfarver og med forskellige grader af skridsikkerhed. Specialfarver kan leveres på forespørgsel.

Egenskaber

Kemiske:
Allroundkvarts giver vandtætte fugefri flader med god bestandighed overfor de fleste kemikalier. Belægningen er specielt godt egnet hvor der forekommer påvirkninger fra olie, fedt, opløsningsmidler etc., men har begrænsninger når det gælder meget høje syrekoncentrationer.

Mekaniske:
Allround kvarts har generelt meget gode mekaniske egenskaber og er meget slidstærk. Belægningen leveres i flere varianter m.h.t. hårdhed/elasticitet, og kan ved brug af specialsand (Dynagrip) som tilsætningsmateriale opnå ekstrem god slidstyrke.

Termiske:
Allround kvarts har i tykkelser 4-5 mm god modstandsdygtighed mod mildere termiske chok (brug af varmt/koldt vand). Øget belægningstykkelse, 6-7 mm, vil yderligere forbedre disse egenskaber og anbefales derfor benyttet i områder hvor der forekommer større temperatursvingninger. Max temperatur 80 grader.

Krav til underlag og forbehandling for epoxybelægningen
Underlaget skal være fast, rent og fedtfrit. Maksimal restfugtighed i underlaget skal ikke overstige 4-5% (>97% RF). Betonen slibes eller slyngrenses for fjernelse af forurening, cementslam og findele. Gammel ubehandlet beton inficeret med olie eller fedt m.m. renses først med et emulgerendevaskemiddel. Tidligere malede flader slibes matte. Gammel maling som hæfter dårligt til underlaget fjernes fuldstændig for opnåelse af optimal vedhæftning for epoxybelægningen.

Opbygning af Allround Kvarts Epoxygulve
Primer: EP-P 200 strøs med ufarvet kvarts
Mellemlag: EP-B 400C strøs med ufarvet kvarts
Toplag: EB-P 400C